MELANCIA
TOMATES
BETERRABAS
MELA~O
GENGIBRE
SALSINHA
FLUKE
SALMA~O
TUNA
LIMA~O
CRAB
PALMITO
MISSO^
RABANETES
Rabanete
Benefícios:_- Boa fonte de vitamina C._- Pobre em calorias e rico em fibras.
Inconvenientes:_- Pode produzir gases em algumas pessoas._- O conteúdo do salicilato pode provocar reação alérgica em pessoas sensíveis à aspirina
Um membro da família dos vegetais crucíferos, o rabanete é parente próximo do repolho, da couve, o nabo e da couve-flor. Apesar de não ser especialmente rico em nutrientes essenciais, o rabanete é pouco calórico e como complemento picante para saladas, sopas e acompanhamentos.
Os rabanetes são uma boa fonte de vitamina C, além de conterem pequenas quantidades de ferro, potássio e folato.
Quatro rabanetes crus de tamanho médio fornecem 4mg de vitamina C, ou quase 7% das necessidades diárias de um adulto e somente 5 calorias. Neles estão presentes compostos sulfurosos que podem proteger contra o câncer.
No Brasil acredita-se popularmente que o rabanete tem propriedades diuréticas, laxativas e estimulantes do apetite, e que seu suco atua de forma eficaz no tratamento de urticária e na eliminação de catarro dos pulmões. Contudo tais efeitos ainda carecem de comprovação científica.
Como outros vegetais crucíferos, os rabanetes também podem causar distensão abdominal e flatulência em algumas pessoas. Além disso, como os rabanetes contêm salicilatos, o ingrediente principal das aspirinas, muitos que são sensíveis à aspirina podem sofrer reação alérgica a eles.
O pico da safra de rabanetes é a primavera, mas a maioria das variedades está disponível durante o ano todo. Os rabanetes de verão apresentam um sabor apimentado mais intenso do que os cultivados durante a primavera ou o outono.
Ao escolher os rabanetes, prefira os vermelhos e redondos e evite os maiores, pois são mais fibrosos. os de cores vivas indicam que estão frescos. Se houver folhas nos talos, verifique se estão bem verdes e duras. Independente da variedade, eles devem estar durinhos e sem manchas na superfície.
A menos que sejam servidos no mesmo dia, você deve remover as folhas e os talos dos rabanetes, porque permanecerão frescos por mais tempo se estiverem sem os talos superiores. Se ainda não estiverem embalados, armazene os rabanetes em sacos plásticos.
ESPELETTE
VIEIRAS
ALCACHOFRAS
BACON
MEU DIRETOR EM SERVIÇOS
HO^JE ME ABRIU OS OHLHOS
FO^FO
BRIGADO PE^LA CONVERSA
NA`O EH PORQUE^ EH SEGUNDONA
QUE VAMOS RELAXAR
HELOOU
SHABU SHABU
AS ROMA~S
CAVIAR
MUSSELS
FOIE GRAS
BUILLON
CROUTONS
LAMB
PEACH
TREE
EH
TREE
ASSIM MESMOS
ESTOU A PLANTAR
PAU BRAZIL
ANDO ENCANTAHDO
COM PAU BRAZIL
TARRAGON
POLVO DA GALIHCIA
COCONUT FROM THAY
DE TAIHLANDIA
EH
ESTOU ILHAHDO
E PREOCUPAHDO
AQUIH
EM
THAY
AINDA BEM
AQUIH EM MARTE
TEM
NA~O TEM
VAI SABER
THAY
BLANG
VIH
CAN
ESSE CAHRA EH MUITO FI^NO
EH
FI^NO XUXUH
DEPOIS TE CONTO
NA~O TEM THAY
LAGOSTAS DA BRETANHA
E
DU MAINE
DU MEIO
TAMBEM
NA~O XUXUH
NA~O FAÇA A LOUCA
AINDA NA~O
PORTO
QUARENTA E TRE^Z
AI QUE INGRAÇÅDO
FAZ ME LEMBRAR DE ALGUMA COISA
TAH
BATATAS
EU JAH JAH
VOU ME LEMBRAR
DE GALIHCIA
ANDALUZIA
XEHQUE
E
MAHTE
NA ESPANHA
VIM VER AS TOURADAS
AH
AHDORO
TOURADAS
AQUIH EM MARTE
TAMBEM TEMOS
TOURAHDAS
VOU TE DAR HUM HELOOU
AAHH
ENCONTREI LIA^NA E KAMILINHA
FO^FAS
BRIGAHDO PE^LA VISITA
PE^RAS
AND
CELERY
TE ACHEI MEIO RIDIHCULO
RAPAZ
SENHOR
MATSUTAKE
ARTIC CHAR
CHAMPAGNE
ZUCCHINI
CHANTERRELES
AS GRAVATAS
DE
BORBOLE^TAS
SAFFRON
PASSAMOS POR RHODE ISLAND
DOREI
RHODE ISLAND
VAMOS AAA
BORDEAUX
DE ASPARGOS
VERDES E BRANCOS
E
AHZAS
E SEM AZIAHS
CITRUS
KING TRUMPET
DOREI A NOVIDADE
CHEHF
APRENDENDO
A COZINHA FRANCE^SA
TO^ DE APRENDIZ
AQUIH EM MARTE
AS CUZINHAS
SA~O CHIQUEHRRIMAS
NEM TE CONTO
CENOURA
ADOREI TE VER
SEGUNDO MEU EXPERT
MERCAHDO MAL TRABALHADO
EH XUXUH
NEM TE CONTO
AQUIH EM MARTE
LOOK
SHABU SHABU
CABERNETS
AND
SAUVIGNONS
A BARRIGA DO PORCO
EH
CREPINE
CHEHF
ACHAMOS
CREPINE
MILBROOK
AND
FARMS
HELOOU
GREEN COFFEE
E
LARANJAS
AH
AS LARANJAS TA~O LINDAS
CHEHF
DE
NIBS
PRUH DESSERT
CHEHF
I DON’T KNOW YET
MAYBE RIBS
AND
MELANCIAS
ARRAIAS
EM
BROWN
HONSHIMEIJI
MAYBE
NOT
HOKKAIDO
TOFU
HALIBUT
I JUST LOVE
HALIBUT
CHAR
KNIVES
SWORDS
SKATE
E
AHZAS
MENGOU
DE
FLAMENGO
PRALINE^
PRALINE^
HO^JE ACORDEI
TO^DO
MARZIPA~
EH
DE
DESMANCHAR
TO^DO MARZIPA~
FO^FO
DOREI O MARZIPA~
Latin Name: Pleurotus eryngii _(Also known as King Oyster, Eryngii, King Trumpet, _Pleorote du Panicaut, Argonane, Bouligoule, _Champignon de Garrigue, Cardoncello, Cardarello)
Topics: Natural Habitat and Biology | Storage | _Flavor, Preparationa & Cooking | Nutritional Information | _Medicinal Properties | Cultivation | Recipe
• Read also these articles on,_"Mushrooms: Food and Medicine" and _Recent Medical Research on _Mushroom Health Effects
Natural Habitat & Biology: The King Eryngii can be found in the wild growing on the buried roots of hardwood trees or in Europe, from the base of wild carrots. This stout, thickly fleshed mushroom is very popular in Europe and Japan. Popularity in the United States is increasing as it becomes more available. The mushroom may grow quite large, up to 7 inches long but is generally harvested at a smaller size. It is the only Oyster species that ships well and has an extended shelf-life. _[Top]
Storage: Keep refrigerated, store in paper bag. The mushrooms have over a 12 day shelf-life. Over time, as the mushroom dries out, the surface of the stems may yellow and brown without much effect on quality if used in a reasonable amount of time._[Top]
Flavor, Preparation and Cooking: Of all the many cultivated species of Oyster mushrooms, the Golden Gourmet King Eryngii is definitely the best tasting and best textured. While the stem of most other species of Oyster mushrooms tend to be tough and leathery and are often discarded, the stout and thick stem and also the cap of the King Eryngii are firm and pleasantly chewy.Brush off or rinse lightly just before use. Trim off only the very tip of the stem. Because of the very firm and meaty texture of this mushroom, it requires more cooking time than other less "meaty" mushrooms. Saute or stir-fry until edges become a crispy, golden brown. It goes very well with Italian dishes. It is also excellent grilled, barbequed and tempura deep-fried._[Top]
Nutritional Information:
[Top]
Medicinal Properties: Oyster mushrooms produce a natural form of the drug Lovastatin® a drug used for treating high blood cholesterol. Research on mice suggest that it may have anti-tumorial properties. A beta glucan found in Oyster mushrooms, Pleuran, has anti-oxidant effects and may be useful in preventing some cancers from metastasising. The fiber in King Eryngii mushrooms appear to be helpful in promoting healthy bowel function._[Top]
Cultivation: Golden Gourmet Mushrooms King Eryngii is grown in re-usable polypropylene bottles using cultivation techniques developed Japan and California. The King Eryngii is more difficult and slower to grow and also tends to have lower yields than other cultivated oyster species but the extra time and trouble are well worth it._[Top]
Topics: Natural Habitat and Biology | Storage | _Flavor, Preparationa & Cooking | Nutritional Information | _Medicinal Properties | Cultivation | Recipe
[Top]
Click recipe cards.pdf to download a .pdf Adobe Acrobat file of more recipes, with more ways to enjoy this mushroom. They are already set up to print & cut up for your 3"x5" recipe card holder._Or, you can send this page and the Recipes page directly to your printer at 85% reduction. Enjoy!
You will need the freeware Adobe Acrobat Reader to open the recipe cards.pdf file, download the latest version from Adobe, click below
BY
MY
SHOUSHOU
zatahr
Comentários